202202.24

Sommerdæk 2022 – Huskeliste

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Så er det ved at være tid igen. Når erantissen og vintergækkerne begynder at blomstre så er det tid til at få skiftet vinterdækkene ud med sommerdækkene. Her får du en huskeliste til hvad du skal gøre. Denne huske er lavet i samarbejde med Henrik Hansen Automobiler – Der er Automekaniker i Næstved.

Huskeliste ved skift til sommerdæk

Følgende ting skal du have fokus på ved skift til sommerdæk fra vinterdæk:

  • Du skal skifte dæk når temperaturen er den rette. Det vil sige, at du ikke skal gå ud fra, at når du har læst denne artikel, så skal du skifte til sommerdæk. Hvad skal temperaturen så være. Den skal være 7 grader eller over i den periode du kører bilen. Så hvis du kun kører bilen i dagtimerne, så er det der temperaturen skal være over 7 grader. Hvis du kører meget om natten så er det der temperaturen skal være over 7 grader. Forklaringen er, at sommerdæk ikke bremser lige så godt som vinterdæk ved lave temperaturer.
  • Bestil tid til skift af vinterdæk til sommerdæk i god tid. Skift til sommerdæk er en rigtig flaskehals bil-operation hos autoforhandlerne og mekanikerne. Derfor husk at book i så god tid som muligt. Det eneste sted der ikke er ventetid på skift til sommerdæk er hvis du selv skifter.
  • Hav en god mønsterdybde og vær opmærksom på slid. Den lovmæssige dybde på mønster skal være 1,6 mm men vi anbefaler at have 3-4 mm. Det er vigtig at være opmærksom på at sliddet på dækkene er jævnt fordelt på dækkene. Hvis der er markant mere slid på nogle dæk end andre, så kan det være en god ide at skifte dem alle, så dækkene har samme slid, hvilket gør bremseegenskaberne markant bedre.
  • Rengør bolte og nav når du skifter til sommerdæk. Hvis du er gør-det-selv typen, så husk at få rengjort bolte og nav, når du skifter til sommerdæk.
  • Sørg for at efterspænd dine dæk efter 100 km. De fleste automekanikere gør det gratis, når de først har skiftet sommerdækkene.
  • Få checket dæktrykket på dine dæk. De fleste mekanikere vil gøre dette for dig, men hvis du selv har skiftet til sommerdæk, så få checket dæktrykket på tankstationen og rettet det til hvis det ikke passer.

Det var dine tips til skift til sommerdæk, og få så nydt det dejlige forår, nu hvor vinteren står på hæld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *