202003.31

Sådan vælger du de rigtige løbesko

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange danskere der løbere, og det er uden sammenligning den mest udbredte motionsform. Alligevel er der rigtig mange, der løber i nogle sko, som ikke er de optimale til det. Her er nogle god råd til dig, der skal have noget nye løbesko, eller måske skal have dine første.

En af de første ting du skal overveje, er hvor du skal løbe henne. Det er nemlig ret afgørende for hvilken type af sko, du skal vælge. Skal du løbe i skoven på stier, eller på asfalt eller måske på løbebånd. Skal du eksempelvis primært løbe på asfalt, så er den en god ide at vælge sko med god stødabsorbering, da det vil være mindre belastende. Alt efter hvordan dit budget ser ud, kan det være en god ide at have forskellige sko, hvis du skal veksle mellem forskellige underlag.

De dyreste er de bedste

Dette er heldigvis langt fra altid korrekt. Der bliver brugt milliarder i at udvikle nye typer af sko, og der er ingen tvivl om, at hvis man løber på et meget højt plan, vil selv de mindste ting kunne have en stor betydning. For langt de fleste motionsløbere, er det dog ikke tilfældet.

Det handler i meget høj grad om din løbestil og hvordan du bevæger dig, et par billigere sko kan være lige så gode som et par sko til flere tusinde – hvis de passer til dig. Du kan finde løbesko til fornuftige priser her.

Tag en løbetest

Der findes tre måder at løbe på, og de er som følger.

  • neutral
  • overpronation
  • underpronation

Hvis du ikke har fået lavet en test, så ved du sikker ikke hvilken kategori du tilhører. Det har dog stor betydning for hvilken sko, der vil være den rigtige for dig. Derfor kan det være en rigtig god ide at få taget sådan en test, inden du køber dine sko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *