202005.28

Sådan laver du et hjemmefitnesscenter

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De sidste par måneder med corona på skemaet har fået mange til at ty til alternativer, når det har kommet til deres træning. Centrene har været lukket og er det endnu, hvilket i sagens natur har gjort det umuligt at træne dér. Det har fået mange til at investere i udstyr til hjemmetræning, og mange har fået øjnene op for de muligheder der ligger i dette. Friheden i at kunne træne lige når man vil, og ikke skal tænke på åbningstider.

Om fitnesscentrene ligefrem vil opleve en kundeflugt efterfølgende er nok tvivlsom, men ikke desto mindre er det bestemt muligt, at vi ser en stigende interesse for at træne hjemme. Men det store spørgsmål er så, hvad man skal bruge for at komme i gang med hjemmetræning og hvad kommer det til at koste.

Styrke

Der er to ting der er vigtige at have i sit hjemmetræningscenter. Man skal have noget til styrke, og man skal have noget til kondition. Når det kommer til styrke, så er det håndvægte i mange tilfælde det mest oplagte. De fylder ikke meget, og de kan bruges til rigtig mange muskelgrupper, og kan erhverves for relativ få hundrede kroner. Hvis det skal være lidt vildere, kan man investere i en vægtstang med skiver, på den måde er det lettere at tilpasse. Husk her at investere i en gummiplade eller et fitnessgulv, hvis du gerne vil undgå at smadre dit gulv med mærker.

Udover fri vægte, er det en rigtig god ide at investere i træningselastikker, som er gode til at træne ben og skuldre og koster få hundrede kroner.

Kondition

Når det kommer til kondition, så er der lidt forskellige løsninger. Løbebånd og crosstrainere er populære i træningscentrene. Fælles for dem er dog, at man skal bruge mange tusinde kroner, hvis man vil have noget i en fornuftig kvalitet. Desuden fylder de meget. En romaskine er en god investering da de både fylder lidt, og ofte kan de klappes samme. De er både gode til kondition og styrke.

Det mest populære til hjemmetræning er dog stadig cykler, hvilket primært hænger sammen med prisen. For de kan fås brugt til under 1000 kroner i en hæderlig kvalitet. Dog slipper man ikke udenom, at de fylder meget og kræver en del af de fysiske rammer.

Som et supplement kan man investere i en yogabold (som på billedet). Disse er udover at være gode til at træne balance også gode til mange andre øvelser, og koster ikke en formue.

Alt i alt kan du komme i gang for omkring 1500-2000 kroner alt efter om du købe nyt eller brugt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *