201608.22

Rengøring og huslige pligter tæller også som motion

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Skal man virkelig gå i motionscenter for at komme i form? Ifølge mange eksperter er svaret et klart ‘nej’. Det kommer dog an på, hvordan man griber de huslige pligter an – for gør man det med nok energi og over lang nok tid, så kan det faktisk godt tælle som motion. Det kræver dog, at man får rørt sig og genereret noget sved på panden.

De huslige pligter holder dig sund

Fysisk aktivitet omfatter de fleste former for struktureret og ustruktureret muskelarbejde, der er medvirkende til at energiomsætningen øges. Og herunder tæller de daglige pligter som havearbejde, trappegang og så videre med. Dog skal man sørge for, at det ikke kun bliver ved det. Man kan eksempelvis gøre hovedrent én gang om ugen, hvor den får hele armen – også selvom der ikke ser ud til at være så beskidt, at det er nødvendigt. Men gør man det for motionens skyld, så vil man altså kunne bruge den energi, man ellers ville bruge på at opretholde orden i hjemmet. Andre pligter som eksempelvis gulvafslibning eller anden renovering vil man også med fordel kunne tage sig af på egen hånd. Det kræver dog (selvfølgelig), at man har evnerne til det – men man må aldrig lade dovenskab bestemme. Det giver nemlig godt i det lange løb, hvis man får det ind som en vane, at man selv tager sig af ting som disse.

Det er bevist, at dét, at lave huslige pligter, tæller med i det store regnskab, når det gælder om at vedligeholde funktionsevnen samt en vægt, der er stabil. Her tæller al fysisk aktivitet med – også de mildere former, som husligt arbejde. Det har alt sammen positive effekter på kroppens funktioner og ens generelle sundhed. Især når man kommer op i alderen kan man mærke en effekt.

Høj intensitet giver dog mest

Selvom det giver et udbytte, når man tager sig af de huslige pligter, så får man altså mest ud af at supplere det med en aktivitet med højere intensitet – eksempelvis løb eller cykling. Det giver nemlig en del sundhedsmæssige fordele, som man ikke får, hvis man udelukkende laver huslige pligter i hjemmet. Derfor anbefales det, at man dyrker motion, så man får styrket sin fysiske form, styrke, udholdenhed og funktionsevne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *